Vijf redenen waarom je vandaag nog buiten wil bootcampen

Brrrr.. de blaadjes vallen van de bomen en de temperaturen dalen weer. In de donkere dagen vind je het lastiger om jezelf in beweging te brengen, dus waarom zou je het jezelf nóg moeilijker maken en buiten gaan bootcampen? Hier zijn vijf redenen waarom jij direct buiten wil bewegen.

1. Buiten sporten maakt blij
Het is evolutionair bepaald dat mensen positief reageren op een groene omgeving. Studies laten zien dat mensen die buiten sporten meer positieve emoties ervaren. Zo hebben buitensporters minder last van spanningen en depressies en voelen zij zich nóg energieker dan binnensporters.

2. Buiten sporten maakt gezond
Door buiten te bewegen stel je jezelf bloot aan UV-licht waardoor jouw lichaam vitamine D aanmaakt, zelfs op de bewolkte dagen. Voldoende vitamine D draagt bij aan sterke botten en een goede weerstand. Daarnaast werkt buiten zijn stressverlagend: drie minuten in de natuur verlaagt de hartslag en bloeddruk.

3. Effectiever trainen
Onderzoek laat ziet dat mensen die buiten sporten oefeningen langer volhouden dan wanneer ze deze binnen doen. Daarnaast maakt moeder natuur de oefeningen vaak uitdagender, bijvoorbeeld door tegenwind en regen. Buitensport bevordert ook het afvallen. Je verbrandt meer calorieën doordat je in de warme zomer- en wintermaanden harder moet werken om jouw lichaam op dezelfde temperatuur te houden.

4. Hygiëne
Met buitensporten zijn nare zweetgeurtjes en klamme gewichten verleden tijd. Een binnenruimte met zwetende sporters krioelt van de bacteriën. Zo loop je gemakkelijk een verkoudheid op van een mede-binnensporter, terwijl je juist met buiten sporten werkt aan een betere weerstand.

5. Daag jezelf uit!
Herken je het trotse gevoel wanneer je tegen een training op zag, maar deze uiteindelijk toch hebt gedaan? Buiten sporten maakt van jouw mindset een grindset. Nu je de gezondheidsvoordelen kent van buiten sporten, maak je jezelf nóg meer trots na een sporttraining in de frisse buitenlucht: juist in de herfst- en wintermaanden.

Kan jij nu ook niet wachten om lekker buiten te gaan sporten? Doe mee met de bootcamplessen in Utrecht. Liever een-op-een werken aan jouw sportdoelen? Dan is personal training iets voor jou.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *